Followers

Thursday, 29 December 2011

aku mulai mENghitUNg wAktu demi wAktu , hAri ke hAri , detIK demi dEtiK ~ 
ouhh.. x sabar rasenye ! 02 january 2012...,
many things happen on the same day ,
i hope it brings a thousand blessings and happiness..

sweet 16 year old !

adoii...tepi sikit ye makcik pakcik abang kakak adik mak ayah tumpang lalu sikit..,,,oke terima kasih !
awak.....awak...awakkkk ! bukan awak lar tapi sebelah awak tuhs ! ehs ehs silap doii memang awak lar sayang yang tengah baca blog saya nirm ~ ==' saya cuma nak cakap yang tidak bererti saya nirm hanya pandai senyum je dan tak pandai nak marah-marah or maki-maki orang ..., saya cuma nak maklumkan tentang perangai saya je yang jenis macam mana,,,oke ! perangai saya bila nak marah orang saya hanya diam dan apabila tahap kesabaran saya darh sampai tahap merah baru kata-kata yang kurang enak didengar akan keluar..!  amboii mentang2 aku slame nirm diam je kau ingat aku akan terus diam ?


sayang...sayang...sayangg !! pom ingat ye tak bererti saya diam tanda saya takut ke ape2 kat korang tapi mula2 aku sabar dulu dan bila rasa x boleh sabar baru kau tahu yang aku akan bertukar menjadi harimau ! auuummmmm !! makan kau kenyang2 ~ =p


SAYA TAK SUKA CARI PASAL DENGAN ORANG !!
SAYA JUGA TAK AKAN USIK ORANG TUHS JIKA ORANG TUHS X USIK SAYA !
SAYA LEBIH TAK SUKA BILA ADA ORANG SUKA CARI PASAL DENGAN SAYA KERANA SAYA MALAS NAK LAYAN !
POKOK TAK BERGOYANG JIKA TIADA ANGIN ~
JANGAN CUBA NAK CARI PASAL DENGAN SAYA YE SAYANGGG !!!

Saturday, 17 December 2011

assalamualaikum ~
hyep .. ! firstly thanx for reading my blog that is not as much as this ==''
xde ape yang nak diceritakan lagi buat masa kini..kerana tak ada yang laen lagi daripada menunggu result PMR keluar ! kepala aku penuh dengan fikiran sal result je =='' sampaikan nak tidoe malam pom x boleh lelap dengan lena :'/ kadang2 sampaikan termimpi sal result ... adoii penat iloo aku rase ~ my bestie n cousin ckap jangan lar fikir sangat buat rileks je ! doii mna boleh aku takut lar coz semua durp cakap kat aku yang aku mesti dapat 5A kalau x sia2 je blja slma 3 tahun tapi nak dpatkan 5A pom x boleh ~ huaaaaaaaaaaa :'(
oke2 ~ i try the best oke !! saya pom harap result nirm x mengecewakan saya ! sbab tahun depan saya nak masuk asrama lar ..... ! tapi kan saya ada juga terfikir boleh ke saya tinggal diasrama  ? darh x pernah tinggal plak tuf tapi yang pentim skali kakak aku ckap boleh ke nak duduk asrama ? darh lar malas =='' haha ! malas sbab ape yang aku nak buat kau yang buat ~ tapi yang teramat pentim aku tak boleh berpisah dengan SUPERHERO SEPEX aku larr !!! malam2 mesti sblum aku masuk tidoe aku akan kiss dy dulu kalau tak aku x boleh tido ~ B aunty emy tahu yang B x bagi aunty emy tnggal kat asrama sebab B cakap sape nak maen n usik B lagi kalau aunty emy tinggal kat asrama ~ tp B aunty emy nak tinggal kat asrama kalau aunty emy tinggal kat rmah aunty emy asyik mngadap lappy je....ape yang pentim aunty emy nak B tahu yang aunty emy bukan nye x balik lagi larr ~ kalau cuti aunty emy balik lar B ! i love u so much AZRAIE !!haha ! kalu aunty emy nak marah B mesti aunty emy pngil AZRAIE an an an ? alalaaa ucuk2 sepex nirm ~ SAYANG KAU AZRAIE DANISH !!

Tuesday, 13 December 2011

Izinkan Aku Mencintaimu REPUBLIK ~lirik~



cinta itu kadang-kadang membawa kebahagiaan...,
jika kita saling menyintai ~
tapi cinta juga membawa kelaraan dihati...,
jika mencintai hanya keterpaksaan ~
jujurlah dalam memberi cinta.....
ikhlas lar mencintai seseorang itu ! :')

Sunday, 11 December 2011

mEnyesAL ! :'/


sungguhku menyesal telah mengenal dia
dan aku kecewa telah menyayanginya
meski berat untuk meninggal kan dirinya
tapi ku tak akan mengulang ke dua kalinya,,,

kukira kau setia padaku
dan ternyata kau mendua kan ku
sungguh hatiku tak menduga
dulu kau berjanji akan sehidup semati

dan aku bersumpah 
akan setia pada nya
meski berat untuk meninggalkan diri nya,,,
tapi ku tak akan mengulang ke dua kalinya,,,

kukira kau setia padaku
dan ternyata kau menduakan ku
sungguh hatiku tak menduga
cukup sudah diriku alami 

perjalanan cinta yang 
selama ini ku kira 
kau setia padaku
dan ternyata kau menduakan ku

kukira kau setia padaku
dan ternyata kau menduakan ku

sungguh hatiku tak menduga
cukup sudah diriku alami 

perjalanan cinta yang 
selama ini ku kira 
kau setia padaku
dan ternyata kau menduakan ku


Lagu Punk Rock Jalanan & Lyric HD

kau muzik dihatiku

cinta ?
apakah keindahan nye ?
fall in love with me <3

ada ketika kita memerlukannye ?
bukam tiada ketika kita perlukan dirinye !

senyum , ketawa , sedih 
semua dikongsi bersama ~
indahnye kalau begitu kan !

menerima diri kita seadanya~
buruk , hodoh , cantik , ..
semua tuhs x pentim jika kita IKHLAS mencintai diri nye !!


kita perlu sedar siapa diri kita untuk mendapatkan yang sempurna !
kita perlu tahu tiada siapa yang sempurna !!
tidak perlulah kita mencaci orang laen ~
bila putus saya harap kita tetap berkawan seperti dulu  <3


saya harap awak lar muzik di hatiku ~
saya tidak memerlukan JANJI ~
saya tahu JANJI semua itu adalah KOSONG !!

sengugut melanda !!


  • semalam aku tytoe awal tapi bngun pagi x d lewat ! ma kejut maye subuh aku uyak hom ~ pah2 aku tytoe balik !
  • aku bgun kul 10 n rase x sdap n sakit perut ~ lpas tuhs aku smbng tytoe plak ! kul 11.30 aku bngun n rupa2 nye aku mari period !
  • urghhhh ! hari nim sary lpas aku mndi aku terperap je lam bilik n lam kaen slimut ~
  • huaaaaaaaaaaaaa ~aku nangis sbab sakit iloo !!
  • aku x mkan pom nasi ary nim ~ xde selera n mcam owre deme plak rase ==''
  • hurrrrrrrmmmmmmmmmmmmmmmmm !! borink nye larrr ~

Friday, 9 December 2011

i miss u shuhana !

awop...awop tahu dorp ?
tiba-tiba jah saya sero rndu koe awop ~
x hau bxpoe !
mybe kita darh lama x jmpa + x story morry + x m'gila sama2 kan ~
huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ~
nak nangis asenye !
nati kita jmpa oke ~
rndu nye sngat2 kat awak !

kARipAp !!

karipap pusing !
karipap = joyah karipap ~


aku x suka makan karipap ~
tapi karipap pusing telah dapat membuka selera aku untuk memakannya !
sedap sangat...sangattt !!
#AWAS ! bukan semua karipap pusing sedap taw ! hanya sesetengah yang berjaya buat dengan sedap !!
hari nirm cousin aku (kak niey) datang umah n dia bawa karipap pusing ~
adoii ~ aku memang darh lama terasa nak makan karipap tuff ~
so apa lagi aku makan larr 5pcs sorg2 aku dy bwa 10pcs smua nye =)




* walaupun penat hari nirm pergi tlong umah aunt sue tapi hilang semua tuff setelah mkan karipap pusing !

Wednesday, 7 December 2011

sENgaL !!!


adoii ~
iloo barbie lar baso tuhh !
owre x sey dy norp maroh2 ~
pah wak aku gere nye dy amik mana lar no. aku ~
pah uyak nop sebar no. aku ~
ehs nateyy !! mug ingax aku kesah koe ?
boe koe no. tlpom 10ya so !
aku buleh beli spuluh ehs nate !
ehs memang siall ahs koe manusia ! 
kalau aku dapat tahu sape yang bagi number aku tuhs memey kena lar koe manusia !


#sorysebabkasarbahasasaya ! sayageramsangat2 ~

Thursday, 1 December 2011

disember is coming !

saya harap disember dapat memberikan lebih senyuman , keindahan , rahmat , rezeki n segala kebaikan kepada kita semua !
insyaallah dengan izin Tuhan ~ 

  • saya belajar pkai pashmina ! mula2 saya rasa menyesal beli sebab x pndai pakai ! tapi lastly saya pndai pakai ! n saya rasa hepy =)

  • oke ! stereo hearts ! <3 dy suruh saya tytoe awal ! saya cakap pkul 12 saya tytoe lar tapi lpas duduk bobok ngam tia n bob ! pkul 2.30 juga boleh tytoe ~
gud nite ~ <3






Friday, 25 November 2011

lelaki ??


man ?
i think i do not need it right now !
better to just be friends !
is better than have serious relationship ~

this age is better to think about studying !
because it is better and very good !
a bright future starts from being intellingent and full of knowledge wise ~
love ?
love is the first with religious knowledge and love Allah s.w.t ~
because it is the most beautiful of human love is will not necessarily belong to us !

i wish i could love someone who will always guide me to the right path !
no words beautiful words and lovely as well as praise thy name yaAllah s.w.t ~

search for love if you are sure you need it !
do not look for love if you only need it only for a moment !

single better than couple !
couple make me trouble ~
single is nice =)
couple is bad =')

ini semua lahir dari hati dan jari menekan keyboard ! 
untuk meluahkan segala isi hati yang  mengarut entah ape2 pagi2 buta nihs !

I do not need someone to love me!
so do not to express my love of words!
I hope you understand!

by : nor irdamelia moh nor ! <3

Tuesday, 22 November 2011

saya comel ! tapi x secomel anda !!



haha ! 
hodoh ??
ade saya kesah ke ?
picture ketiko saya buriimmmmm !! =p

awop terr ! sury lury derh sal saya tolak awak !

huhu !
suyu muntux muuf durh sul suyu tuluk awup ! subub suyu x nuk kutu lubuh duru su'urung kuwun ~

#padan muka sape yg bca entri tuhs ! mesti mlut dy mncung2 ~ haaaaaaaaaaaaaa ~(suko supe bob's)
  uke2 ! saya teram mula derh !

haha !
saya mintax maaf derh sal saya tolak awop ! sebab saya x nak kita lebih dari seorang kawan ! saya x sengaja tolak awak jtuh dale kaca yang pecah tuhs ! saya hanya x nak m'berikan sesuatu yg belum tentu saya dapat berikan walaupun sikit , setengah or semua perasaan saya ~ saya cuba n coba untk suka kat awak ! tapi x t'daya n b'daya ~ sury bunyuk2 ! saya harap awak akan still jadi kawan kawin saya ! opsss kawan saje  no kawin2 uke ~ hehe ! =p
saya gumbira dapat saem ngam awak ~ n saya arap kita dapat jadi kawan saem sahabat 4 eva oke ! saya sbnarnya suka kat seseorang yang bukam pasti akan mnjadi milik saya n saya tahu semua tuhs hnya penuh dgan x kepastian ! tapi saya arap dy pom ad perasaan seperti saya mnyukai dy ! ouhh ! shitt larr ! oke2 ~ saya x nak mengharap ape2 sbab semua tuhs penuh dgan bukam kepastian saya akan dapat dy ! saya x nak hati saya akan pecah bederai seperti cawan kaca dari meja jatuh ke lantai ! (seperti saya lakukan n sory mum 4 that ~ =p )


#uke lar ! saya x nak n x se laye perasaan saya yang entah pape nirm !



Sunday, 20 November 2011

miss_dinky jiwang ? HAHA !


oke !
sape yang tahu mksud cinta yang sebenarnye ?
boleh tlng trang kan untuk saya ? =)


ye !
saya perlukan awak untuk mengisi kesunyian saya ~
saya harap awak dapat memberi sinaran seprti warna pelangi yang indah !


seperti ini lah ape yang saya mahu ~
awak hadir dalam hidup saya untuk menerangi kegelapan yang xde arti nye ~
saya tidak mengharapkan ape2 dari awak ~
cuma saya hanya ingin kesetian dan kejujuran !




pernahkah engkau mengerti tentang diriku ini ?
disisi mu aku terdiam seribu bahasa ~
didalam hatiku bergetar sejuta rasa ~
namun sukar untuk aku luah kan 
aku mencintaimu ~

stereo hearts part 1 ~


my heart's a stereo
it beats for your, so listen close
hear my thoughts in every note


make me your radio 
turn me up when you feel low
this melody was meant for you 
just sing along to my stereo


if i was just another dusty record on the shelve
will you blow me off and play me like everybody else


if i ask you to scratch my back,
could you manage that
like it read well, check it
travie, i can handle that


furthermore, i apologize for any skipping tracks
this the last girl that play me left a couple cracks


i used to used to used to used to, now i'm over that
cause holding grudges over love is ancient artifacts


if i could only find a note to make you understand
i sing a song and the image grab me by the hands


keep myself inside your head, like your favorite tune
and know my heart is a stereo that only plays for you



my heart's a stereo
it beats for your, so listen close
hear my thoughts in every note

make me your radio 
turn me up when you feel low
this melody was meant for you 
just sing along to my stereo


oh oh oh oh to my stereo
oh oh oh oh so sing along to my stereo


if i wasn't old school, fifty pound boombox
would you hold me on your shoulder,
wherever you walk


would you turn my volume up before of the cops
and crank it higher everytime they told you to stop


and all i ask is that you don't get mad at me
when you have to purchase mad D baterries


appreciate every mixtape your friends make
you never know we come and go like we're on the interstate


i think finally found a note to make you understand
if you can hear it, sing along and take me by the hands



keep myself inside your head, like your favorite tune
and know my heart is a stereo that only plays for you



my heart's a stereo
it beats for your, so listen close
hear my thoughts in every note

make me your radio 
turn me up when you feel low
this melody was meant for you 
just sing along to my stereo


oh oh oh oh to my stereo
oh oh oh oh so sing along to my stereo



i only pray you never leave me behind
because good music can be so hard to find
i take your hand and pull it closer to mine


thought love was dead,
but now you're changing my mind



my heart's a stereo
it beats for your, so listen close
hear my thoughts in every note


make me your radio 
turn me up when you feel low
this melody was meant for you 
just sing along to my stereo



oh oh oh oh to my stereo
oh oh oh oh so sing along to my stereo




#every time I hear this song I will remember closer you

Saturday, 19 November 2011

this is my family <3

saya ada 7 org semua adik beradik ~
3 abang n 3 kakak !
sekarang hanya tinggal 5 adik beradik kerana 2 org abg sy darh mninggal ~
dan abah saya pom telah meninggal dunia ~
semoga diorng d'cucuri rhmat,ditempatkan disisi org2 yg mulia n jauh dari api neraka !

my mum ~ <3

my sis rohaiza a.k.a k.ngah

my bro rafli a.k.a bawer
my stepfather
my beloved nephew danish

my sis aida a.k.a bek

my sis riniey a.k.a m.dik

she is me ! emilya a.k.a lya / emy =D


#saya sayang keluarga saya seperti anda menyanyangi keluarga anda !

Friday, 18 November 2011

like my hearts ~

HATIKU MILIKMU by : nera af9

pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti akan diriku ini

betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan

nafasku terhenti bila
melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa untuk selamanya

kan kucoretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
dapat jadi yang terindah
di dalam hidupku ini

bagai bahtera yang dilanda badai
gelora cintamu
mengoncang jiwaku
berombak mencari
daratan yang damai
ohhh cintaku

aku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini 
agar jadi yang terindah
dalam hidupku ini ~

Thursday, 17 November 2011

rakann fessbukkk ku !

saya nak perkenalkan kawan2 saya yang gila2 dale fessbuukk !

TIA HASSAN
  • saya kawan dengan dy sejak sklh rendah lagi ~ =)
  • dy baek n selalu uat owre ketawa~ *tholo + sumbax = klu trase ape yg dy ckp jgn amik aty ye !
  • dy selalu ckap xde mood ! =p

SITI FATIMAH
  • kawan dgan dy form 2~
  • dy mnje2 g2~
  • baek sngat2  n slalu tlng saya !

SPONGE BOB'S 
  • oke ! dy x sklh dgan sy ~ dy sklh kk2
  • dy baek owre nye ~
  • dy lar yg tlng uat blog sy jadi comey gnim ! TERIMA KASIH KAWAN !

SAYZUL MYN
  • dy nirm suka ******* ~
  • rmai gurl suka kat dy ~ *hayoii ~ anak sape lar nirm ?
  • dy baek n ayat dy at wall pom gila2 ~ dy suka HANTU KAK LIMAH !

ELLYSHA NATASHA
  •  dy budax KL ! form 3 juga ...
  • dy baek sngt ~ mula2 sy ingt dy nirm smbong =)
  • rmai owre nak kat dy ~ tapi dy x layan ~ *single is nice ! couple make trouble ~ =D

BUDAX BAEX
 
  • oke ! dy adex dr sy !
  • dy comey + baek ~
  • dy sangat2 suka like wall owre ! =D *smpai sy pom darh terkena virus tuhs ~

ARENEEZ ALISA
  • dy comel + baek n dy pom adex dr sy ~
  • sy memank dlu lgi nk tgur dy tp sy tkut dy x lyan ~
  • ouchh ! rupa2 nye dy pom tholo juga ! bgus lar bru 1 kpla jadi nye =)

ARNIZ ALIYA
  • budax nirm pom comel + baek
  • tholo + shumbax juga =p
  • darh b'punya ke ? x tahu larr ~

FATIN AFIQAH
  • fatin afiqah nma dy ~
  • dy comel + baek =)
  • dy pom virus nge-like juga ~


yup ! ini semua kawan2 yg saya sayam !
dy owre baek sngat2 !
i hope we can be a frem 4 ever ~
ilysm <3

#sory sebab kidnap photo korang ! jangan marah nye ! =D

17/11/2011 lAst dAy sC0L0rH ~ sedihhh !

hurm ~
tahun lepas last day 15/11/2010
aku simpan tarikh tuhs ~
n tarikh 17/11/2011 pom aku akan save juga dlam memory ~
tahun nirm bnyak sngat memories yg sngt b'harga ~

JANUARY
  • bufday aq 02/01/2011 cukup umr aq 15 tahun ~
  • hepy sangat2 sbab boleh jmpa dgan kawan2 ~
  • rasa jnggal sbab darh x dduk sklaz dgan kawan2 yg slalu sklaz skli dri form 1 ag ~
  • nik muhammad firdaus (p.nixz) yup ! dy ajop aq couple ~ tp aq hnya anggap dy sbgai kwan teman tapi mesra ~

FEBRUARY
  • alhamdulillah ~aq dpat suai kan diri dduk dkat klaz 3BESTARI ~
  • walau ape pom aq still rasa jngga ~
  • n pmbljran dy sdkit lmbat ! x sperti aq dduk klaz A dulu ~
MARCH

  • p.nixz dtng sklh kat aq ~
  • rmai owre t'gila-gila kan dy ~ aq tngop biase jah !
  • first exam ~ xde A pom  ! B C n D jew yg ad ~ 3B 3C 2D
  • terus berusaha ~ study..study n study ~
APRIL
  • aq darh dpat suai kan diri aq dgan kwan2 baru
  • dy owre oke lar !
  • aq slalu kena buli ~ dy owre suka tngop klau aq mrjuk !
  • HUZAIFI (pypy) dy pnggil aq,yatie n suehana SEP TAIK HIDUNG (S.T.H)
  • sebab kita owre b'3 suka maen double tape buat bulat2 n lmpar kat owre laen !
  • saya nakal dlam klaz ~
MEI
  • hurm ~
  • kita orng bz dgan study tapi tetap tholo lagi ~
  • cikgu slalu sruh budax klaz serius ~ SHAHRIL(mesut ozil) suka buat lawak !
  • dy slalu akan kait kan dgan nma aq ~
  • 16 MEI 2011 SELAMAT HARI GURU ! TERIMA KASIH CIKGU !
JUN
  • exam tnggal 3 bulan lagi ~
  • trial darh nak dkat !
  • puasa pom darh nak dkat ! semua nye dekat2
JULAI
  • 05/07/2011! hepy bufday ma ~ <3
  • 28/07/2011 bufday suehana~ kita owre g celebrate umah aiman
  • 29/07/2011 ma uat makey kesyukuran ~ rami gilo owre mari supow ngam wak kenduri kawin !
  • penat sangat !!
  • jadual penuh dgan 2syen je !
  • xde waktu rehat ~ adoii cikgu tarak rasa penat ka ? #saya tahu cikgu lagi penatkan ! TERIMA KASIH CIKGU ~
AUGUST

  • 02/08/2011 hepy bufday awak ! Capital SA
  • puasa bermula ~
  • trial pom bermula ~~ dup dap dup dap !
  • SELAMAT HARI RAYA !
SEPTEMBER

  • hati mulai deba dorh ! dup dap dup dap !
  • PMR tnggal 1 blan !
  • fesbuk tinggal uat smntara waktu !
OKTOBER

  • 04/10/2011 PMR fushhh ! dgan mulai bacaan Bismillahirohmanirrohim ~
  • adush2 lpas PMR hepy gilo serow ~ abis ilang smua stress aku !
  • maye hjat jgan lupa ye !
  • sep2 aq outing bersama at kbmall !
NOVEMBER

  • kita owre g sklh time ad lwatan jah !  sbab rajim terlajop ! n rajim mena g drap ~
  • xde uat gapoe2 selain fesbukk jah wak pndai !
  • 08/11/2011 hepy bufday Capital A
  • 11/11/11 tarikh yg comel ! semua 1 ~ kalu wak tarikh gwe pom oke juga ! #gatal tehs !
  • 17/11/2011 LAST DAY SCOLORH ! serow x seyyyy !
  • sedih sngat2 !! msty rndu kat kngan yg gila2 n kat kawan2 ~ terutama skali kat cikgu !

jangan lupa saya ye !
saya sayang awak semua !! <3
ilysm ketat2 ! jetak2 !! kemah keming <3 #sambil hug korang ! :*

Tuesday, 15 November 2011

rantau panjang n masjid china ~

alya ^ mex sue ^ nadhira

mex sue + emilya = bermaen jongkang-jongkit seperti budax-2 !

mex sue bulax/bulax + kai skyline/budu + irlya irdamelia/joyah karipap !
kami teman tapi mesra ! 
jangam deki derh ! saem rapat jah nirm ~

huduh kam ? !
memey pom ~




# saya sayam jetak-2 ! ketat-2 !! rapat-2 !!! kemah keming ehs kow sep awop !
kenangan mnggu last sklh 2011 ~
arap tahun depe kita jumpa lagi ~