Followers

Friday, 25 November 2011

lelaki ??


man ?
i think i do not need it right now !
better to just be friends !
is better than have serious relationship ~

this age is better to think about studying !
because it is better and very good !
a bright future starts from being intellingent and full of knowledge wise ~
love ?
love is the first with religious knowledge and love Allah s.w.t ~
because it is the most beautiful of human love is will not necessarily belong to us !

i wish i could love someone who will always guide me to the right path !
no words beautiful words and lovely as well as praise thy name yaAllah s.w.t ~

search for love if you are sure you need it !
do not look for love if you only need it only for a moment !

single better than couple !
couple make me trouble ~
single is nice =)
couple is bad =')

ini semua lahir dari hati dan jari menekan keyboard ! 
untuk meluahkan segala isi hati yang  mengarut entah ape2 pagi2 buta nihs !

I do not need someone to love me!
so do not to express my love of words!
I hope you understand!

by : nor irdamelia moh nor ! <3

Tuesday, 22 November 2011

saya comel ! tapi x secomel anda !!



haha ! 
hodoh ??
ade saya kesah ke ?
picture ketiko saya buriimmmmm !! =p

awop terr ! sury lury derh sal saya tolak awak !

huhu !
suyu muntux muuf durh sul suyu tuluk awup ! subub suyu x nuk kutu lubuh duru su'urung kuwun ~

#padan muka sape yg bca entri tuhs ! mesti mlut dy mncung2 ~ haaaaaaaaaaaaaa ~(suko supe bob's)
  uke2 ! saya teram mula derh !

haha !
saya mintax maaf derh sal saya tolak awop ! sebab saya x nak kita lebih dari seorang kawan ! saya x sengaja tolak awak jtuh dale kaca yang pecah tuhs ! saya hanya x nak m'berikan sesuatu yg belum tentu saya dapat berikan walaupun sikit , setengah or semua perasaan saya ~ saya cuba n coba untk suka kat awak ! tapi x t'daya n b'daya ~ sury bunyuk2 ! saya harap awak akan still jadi kawan kawin saya ! opsss kawan saje  no kawin2 uke ~ hehe ! =p
saya gumbira dapat saem ngam awak ~ n saya arap kita dapat jadi kawan saem sahabat 4 eva oke ! saya sbnarnya suka kat seseorang yang bukam pasti akan mnjadi milik saya n saya tahu semua tuhs hnya penuh dgan x kepastian ! tapi saya arap dy pom ad perasaan seperti saya mnyukai dy ! ouhh ! shitt larr ! oke2 ~ saya x nak mengharap ape2 sbab semua tuhs penuh dgan bukam kepastian saya akan dapat dy ! saya x nak hati saya akan pecah bederai seperti cawan kaca dari meja jatuh ke lantai ! (seperti saya lakukan n sory mum 4 that ~ =p )


#uke lar ! saya x nak n x se laye perasaan saya yang entah pape nirm !



Sunday, 20 November 2011

miss_dinky jiwang ? HAHA !


oke !
sape yang tahu mksud cinta yang sebenarnye ?
boleh tlng trang kan untuk saya ? =)


ye !
saya perlukan awak untuk mengisi kesunyian saya ~
saya harap awak dapat memberi sinaran seprti warna pelangi yang indah !


seperti ini lah ape yang saya mahu ~
awak hadir dalam hidup saya untuk menerangi kegelapan yang xde arti nye ~
saya tidak mengharapkan ape2 dari awak ~
cuma saya hanya ingin kesetian dan kejujuran !




pernahkah engkau mengerti tentang diriku ini ?
disisi mu aku terdiam seribu bahasa ~
didalam hatiku bergetar sejuta rasa ~
namun sukar untuk aku luah kan 
aku mencintaimu ~

stereo hearts part 1 ~


my heart's a stereo
it beats for your, so listen close
hear my thoughts in every note


make me your radio 
turn me up when you feel low
this melody was meant for you 
just sing along to my stereo


if i was just another dusty record on the shelve
will you blow me off and play me like everybody else


if i ask you to scratch my back,
could you manage that
like it read well, check it
travie, i can handle that


furthermore, i apologize for any skipping tracks
this the last girl that play me left a couple cracks


i used to used to used to used to, now i'm over that
cause holding grudges over love is ancient artifacts


if i could only find a note to make you understand
i sing a song and the image grab me by the hands


keep myself inside your head, like your favorite tune
and know my heart is a stereo that only plays for you



my heart's a stereo
it beats for your, so listen close
hear my thoughts in every note

make me your radio 
turn me up when you feel low
this melody was meant for you 
just sing along to my stereo


oh oh oh oh to my stereo
oh oh oh oh so sing along to my stereo


if i wasn't old school, fifty pound boombox
would you hold me on your shoulder,
wherever you walk


would you turn my volume up before of the cops
and crank it higher everytime they told you to stop


and all i ask is that you don't get mad at me
when you have to purchase mad D baterries


appreciate every mixtape your friends make
you never know we come and go like we're on the interstate


i think finally found a note to make you understand
if you can hear it, sing along and take me by the hands



keep myself inside your head, like your favorite tune
and know my heart is a stereo that only plays for you



my heart's a stereo
it beats for your, so listen close
hear my thoughts in every note

make me your radio 
turn me up when you feel low
this melody was meant for you 
just sing along to my stereo


oh oh oh oh to my stereo
oh oh oh oh so sing along to my stereo



i only pray you never leave me behind
because good music can be so hard to find
i take your hand and pull it closer to mine


thought love was dead,
but now you're changing my mind



my heart's a stereo
it beats for your, so listen close
hear my thoughts in every note


make me your radio 
turn me up when you feel low
this melody was meant for you 
just sing along to my stereo



oh oh oh oh to my stereo
oh oh oh oh so sing along to my stereo




#every time I hear this song I will remember closer you

Saturday, 19 November 2011

this is my family <3

saya ada 7 org semua adik beradik ~
3 abang n 3 kakak !
sekarang hanya tinggal 5 adik beradik kerana 2 org abg sy darh mninggal ~
dan abah saya pom telah meninggal dunia ~
semoga diorng d'cucuri rhmat,ditempatkan disisi org2 yg mulia n jauh dari api neraka !

my mum ~ <3

my sis rohaiza a.k.a k.ngah

my bro rafli a.k.a bawer
my stepfather
my beloved nephew danish

my sis aida a.k.a bek

my sis riniey a.k.a m.dik

she is me ! emilya a.k.a lya / emy =D


#saya sayang keluarga saya seperti anda menyanyangi keluarga anda !

Friday, 18 November 2011

like my hearts ~

HATIKU MILIKMU by : nera af9

pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti akan diriku ini

betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan

nafasku terhenti bila
melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa untuk selamanya

kan kucoretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
dapat jadi yang terindah
di dalam hidupku ini

bagai bahtera yang dilanda badai
gelora cintamu
mengoncang jiwaku
berombak mencari
daratan yang damai
ohhh cintaku

aku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini 
agar jadi yang terindah
dalam hidupku ini ~

Thursday, 17 November 2011

rakann fessbukkk ku !

saya nak perkenalkan kawan2 saya yang gila2 dale fessbuukk !

TIA HASSAN
  • saya kawan dengan dy sejak sklh rendah lagi ~ =)
  • dy baek n selalu uat owre ketawa~ *tholo + sumbax = klu trase ape yg dy ckp jgn amik aty ye !
  • dy selalu ckap xde mood ! =p

SITI FATIMAH
  • kawan dgan dy form 2~
  • dy mnje2 g2~
  • baek sngat2  n slalu tlng saya !

SPONGE BOB'S 
  • oke ! dy x sklh dgan sy ~ dy sklh kk2
  • dy baek owre nye ~
  • dy lar yg tlng uat blog sy jadi comey gnim ! TERIMA KASIH KAWAN !

SAYZUL MYN
  • dy nirm suka ******* ~
  • rmai gurl suka kat dy ~ *hayoii ~ anak sape lar nirm ?
  • dy baek n ayat dy at wall pom gila2 ~ dy suka HANTU KAK LIMAH !

ELLYSHA NATASHA
  •  dy budax KL ! form 3 juga ...
  • dy baek sngt ~ mula2 sy ingt dy nirm smbong =)
  • rmai owre nak kat dy ~ tapi dy x layan ~ *single is nice ! couple make trouble ~ =D

BUDAX BAEX
 
  • oke ! dy adex dr sy !
  • dy comey + baek ~
  • dy sangat2 suka like wall owre ! =D *smpai sy pom darh terkena virus tuhs ~

ARENEEZ ALISA
  • dy comel + baek n dy pom adex dr sy ~
  • sy memank dlu lgi nk tgur dy tp sy tkut dy x lyan ~
  • ouchh ! rupa2 nye dy pom tholo juga ! bgus lar bru 1 kpla jadi nye =)

ARNIZ ALIYA
  • budax nirm pom comel + baek
  • tholo + shumbax juga =p
  • darh b'punya ke ? x tahu larr ~

FATIN AFIQAH
  • fatin afiqah nma dy ~
  • dy comel + baek =)
  • dy pom virus nge-like juga ~


yup ! ini semua kawan2 yg saya sayam !
dy owre baek sngat2 !
i hope we can be a frem 4 ever ~
ilysm <3

#sory sebab kidnap photo korang ! jangan marah nye ! =D

17/11/2011 lAst dAy sC0L0rH ~ sedihhh !

hurm ~
tahun lepas last day 15/11/2010
aku simpan tarikh tuhs ~
n tarikh 17/11/2011 pom aku akan save juga dlam memory ~
tahun nirm bnyak sngat memories yg sngt b'harga ~

JANUARY
  • bufday aq 02/01/2011 cukup umr aq 15 tahun ~
  • hepy sangat2 sbab boleh jmpa dgan kawan2 ~
  • rasa jnggal sbab darh x dduk sklaz dgan kawan2 yg slalu sklaz skli dri form 1 ag ~
  • nik muhammad firdaus (p.nixz) yup ! dy ajop aq couple ~ tp aq hnya anggap dy sbgai kwan teman tapi mesra ~

FEBRUARY
  • alhamdulillah ~aq dpat suai kan diri dduk dkat klaz 3BESTARI ~
  • walau ape pom aq still rasa jngga ~
  • n pmbljran dy sdkit lmbat ! x sperti aq dduk klaz A dulu ~
MARCH

  • p.nixz dtng sklh kat aq ~
  • rmai owre t'gila-gila kan dy ~ aq tngop biase jah !
  • first exam ~ xde A pom  ! B C n D jew yg ad ~ 3B 3C 2D
  • terus berusaha ~ study..study n study ~
APRIL
  • aq darh dpat suai kan diri aq dgan kwan2 baru
  • dy owre oke lar !
  • aq slalu kena buli ~ dy owre suka tngop klau aq mrjuk !
  • HUZAIFI (pypy) dy pnggil aq,yatie n suehana SEP TAIK HIDUNG (S.T.H)
  • sebab kita owre b'3 suka maen double tape buat bulat2 n lmpar kat owre laen !
  • saya nakal dlam klaz ~
MEI
  • hurm ~
  • kita orng bz dgan study tapi tetap tholo lagi ~
  • cikgu slalu sruh budax klaz serius ~ SHAHRIL(mesut ozil) suka buat lawak !
  • dy slalu akan kait kan dgan nma aq ~
  • 16 MEI 2011 SELAMAT HARI GURU ! TERIMA KASIH CIKGU !
JUN
  • exam tnggal 3 bulan lagi ~
  • trial darh nak dkat !
  • puasa pom darh nak dkat ! semua nye dekat2
JULAI
  • 05/07/2011! hepy bufday ma ~ <3
  • 28/07/2011 bufday suehana~ kita owre g celebrate umah aiman
  • 29/07/2011 ma uat makey kesyukuran ~ rami gilo owre mari supow ngam wak kenduri kawin !
  • penat sangat !!
  • jadual penuh dgan 2syen je !
  • xde waktu rehat ~ adoii cikgu tarak rasa penat ka ? #saya tahu cikgu lagi penatkan ! TERIMA KASIH CIKGU ~
AUGUST

  • 02/08/2011 hepy bufday awak ! Capital SA
  • puasa bermula ~
  • trial pom bermula ~~ dup dap dup dap !
  • SELAMAT HARI RAYA !
SEPTEMBER

  • hati mulai deba dorh ! dup dap dup dap !
  • PMR tnggal 1 blan !
  • fesbuk tinggal uat smntara waktu !
OKTOBER

  • 04/10/2011 PMR fushhh ! dgan mulai bacaan Bismillahirohmanirrohim ~
  • adush2 lpas PMR hepy gilo serow ~ abis ilang smua stress aku !
  • maye hjat jgan lupa ye !
  • sep2 aq outing bersama at kbmall !
NOVEMBER

  • kita owre g sklh time ad lwatan jah !  sbab rajim terlajop ! n rajim mena g drap ~
  • xde uat gapoe2 selain fesbukk jah wak pndai !
  • 08/11/2011 hepy bufday Capital A
  • 11/11/11 tarikh yg comel ! semua 1 ~ kalu wak tarikh gwe pom oke juga ! #gatal tehs !
  • 17/11/2011 LAST DAY SCOLORH ! serow x seyyyy !
  • sedih sngat2 !! msty rndu kat kngan yg gila2 n kat kawan2 ~ terutama skali kat cikgu !

jangan lupa saya ye !
saya sayang awak semua !! <3
ilysm ketat2 ! jetak2 !! kemah keming <3 #sambil hug korang ! :*

Tuesday, 15 November 2011

rantau panjang n masjid china ~

alya ^ mex sue ^ nadhira

mex sue + emilya = bermaen jongkang-jongkit seperti budax-2 !

mex sue bulax/bulax + kai skyline/budu + irlya irdamelia/joyah karipap !
kami teman tapi mesra ! 
jangam deki derh ! saem rapat jah nirm ~

huduh kam ? !
memey pom ~




# saya sayam jetak-2 ! ketat-2 !! rapat-2 !!! kemah keming ehs kow sep awop !
kenangan mnggu last sklh 2011 ~
arap tahun depe kita jumpa lagi ~

single ??


single ??
hom lar saya single !
buke nye ike singge ~
bxpoe ?
x cayoe kow?
ikut awk lar nop cayoe kow dorp ! 
saya x kesah pom ~
bxpoe awak kalux nyew ?
serow berminax nop couple ngam saya kow ?
maaf ar derh !
saya x berminax uat masa lonim nak couple ~
awak cari owre laen ar derh ! xpyah dup tnggu lar saya !
kalu dea sy oyp x sey pah bilo saya x se !
sombong ?
bia larr ~ ikut suka aty awk lar nop oyp sy smbng pom ! x kesah ehs ~
sebab saya tahu sapo diri saya ~ oke !


# k lar bubye !


Monday, 14 November 2011

cerita dy dan aku ~ semua darh berakhir =_="

saya NOR IRDAMELIA ! =P
saya sedang mencari seseorang yang sanggup menjadi SUPERHERO untuk saya ! =)
SUPERHERO yang pernah saya miliki dulu telah saya lepaskan ~
apa ? kenapa saya lepaskan ?
saya rasa n saya fikir saya patut lepaskan dia ~
itu semua saya lakukan untuk namanya kepada SAHABAT !
sebab saya x nak apabila dy tahu yg sy sdng r/ship wif org yg dy suka !
so sy x nk PUTUS KAWAN sbab kerana seorng lelaki yg dy sukakan !
sy n Capital A r/ship dlm diam-2 ~
ktika sy n A nk ckap kat kwan-2 yg sy sbnarnya dgan A dlm r/ship tiba-2 kwan sy ckp yg dy suka kat A ~
so mulai mlam e2 sy tlah cari psal dgn A n sy ckap 
"antara kita sebenarnya x de ape2 ! saya hanya anggap awk sbgai kawan !!"
dy pelik sbab sy ngam dy oke je !
tba-2 sy msg cri psal n ckap kat dy mcam tuhs ~


awak sebenarnya saya sayam n suka kat awak ! tapi e2 semua dulu ~
sekarang saya hanya anggap awk sbgai kawan n x lebih dari e2 ....
saya sangat menghargai kedatangan awak sewaktu dulu yg slalu tman saya n ad ketika sy mmerlukan diri awak !
awk msg,col n tgur sy kat fb ~ tp sy x lyan  !
sy ad sbab untk lakukan smua e2 ~
sy klau blh memank sy nk sngt2 rply n angkat col awk dan CB dgan awk dlam FB ~
sy rndu kat awk ~ =(



#sampaidisiniceritakita !
#alif afzal^irdamelia_Capital A^I just a friend =)



Sunday, 13 November 2011

public darh rosak ~

this is my public :)
now it is sick...as me :(
saya rindu kat awak !
i miss u ketat..ketat !!
b knape u jadi mcam niey ?
b jgan lar diam kan diri u mcam tuhs ~
b hidup lar kmbali ~
sebab u jew yang dapat menemani i ketika i sunyi...
malam-2 i u jew yang teman kan i ~
kini semua tu darh x de ~
i kesunyian taw x ?? !
oke-2 !
i promise 4 bring u meet doctor oke !
ilysm ketat-2 !! <3


Friday, 11 November 2011

love is cinta ??

cinta itu buta ?
betul ke ??
hahaha ~
ada ape dengan cinta ?
MENARIK ke ? HEBAT sangat ke ? PENTING ke ?
hah ! semua 2 ad dalam kpala saya ! saya t'tanya-tanya......
perlu ke bercinta sewaktu umur sebegini ?
adakah CINTA e2 SETIA ? IKHLAS ? JUJUR
kenapa saya memilih untuk SINGLE ?
sebab saya ad sebab2 tertentu !

  • aq rase dlm umur yg bru sthun jgung mcam nirm baek x pyah ssah2 nak pkir psal couple !
  • study first kam lebih baek ! menjamin masa depan ~
  • SETIA ? betul ke dy setia dgan kita ? #saya setia kat awak je ! dlm haty saya hnya ad awk sorng je ! * bia kita nirm makwe dy yg no. brape entah x taw ~
  • IKHLAS ? ouh ~ so sweet ! #awakkk ~ saya cinta awak dgan se ikhlas hati saya ! *ayat mcam good-2 je kam ! menyampah aku ! kalau t'pksa baek jgam ckap mcam 2 eps !!
  • JUJUR ?  #awak ! saya nak kluar dgan si mamat nirm ~ so awak jgn msg n col sy oke !* heyy jantan ! kalau kau nk kluar dgan kwan kau yg laki knpa aq x  boleh msg n col kau ?
  • JANJI ? mcam menarik je ! yup ! memank menarik sbab e2 smua JANJI KOSONG ! #awak saya janji saya akan jaga awak ! saya janji saya akan setia dgan awak sorang je ! saya janji saya x akan tinggalkan awak ! *heyyy ! brape bnyak koe janji hah ? aq pom darh naek lemas dgan janji koe !
  • hah ! nirm satu lagi ~ kalau lpas putus mesti AYAT KURANG SOPAN akan keluar ~ 
  • lepas ptus pnggilan akan b'2kar ! sayam=ayam  baby=babi n dll.

saya sebenarnya takut nak bercinta sbab saya takut kalu saya setia ~ dy mengkhianati kesetiaan saya !
kalau saya jujur , ikhlas mencintai dy tetapi dy memusnahkan semua e2 saya akan terluka !
saya takut dy mencintai saya kerna rupaparas,hartabenda,dll. saya x nak !
saya nak cinta yang dapat menerima saya seadanya
dapat menerima baek n buruk nya diri saya !
saya x suka DIPAKSA  kerna cinta yang dalam keterpaksaan e2 sangat menyakitkan ~
saya x nak lepas putus kita jadi seprti musuh !saya nak kita mnjadi seorang kawan !
saya tidak memerlukan JANJI dalam percintaan ! kerna e2 semua adalah JANJI KOSONG ~
saya nak susah n senang kita dapat share semua tu ~
saya x minax kalau couple awak nak mintax yang pelik2 !
kerana belum tentu kita akan kawin ~
kerna dalam ISLAM kita tdak boleh pegang2 org yg bkan MUHRIM dgan kita ~

#semuainidarihatisaya ! <3
#darimataturunkehati ~

Wednesday, 9 November 2011

joyah karipap + mex sue bulax = kawan saya ketika ini !


joyah karipap ??

  • saya lar joyah karipap tuhs ! nor irdamelia
  • mesut ozil yg berikan nma tuhs kat saya :)
  • mcam2 glran lagi dy bagi kat saya !


mex sue bulax ??



  • kawan saya ! nur amira shuhana
  • mesut ozil yang bagi juga !
  • dy hnya pnggil bulax je !




saya dengan sue kwan msa form 1 lagi !
tapi kita org mnjadi lbih rapat time form 3
kita org bgai kan kembar !
dimana ada sue disitu ad saya !
dan dimana ad saya disitu juga ad sue :)
semua org taw yg sy n dy sngt rpat !
dy baek !
dy suka tlng sy msa sy ssah !
kita org sering b'tkar pndapat  dan b'kongsi sgala mslah !
kami tinggal x jauh dan x dkat !
sederhana je ~ :p
tarikh lahir dy sama mcam tarikh lahir arwah abng long saya :)
ketika saya sakit dy lar yg rwat saya !
sy degil !
wlaupun saya sakit saya tetap nak ke sekolah !
yg jadi mngsa yg tlng jga saya dy lar ~
awakkkk.......awakkkk.....~
terima kasih ye sbab sudi jadi kawan saya dan ad ketika saya memerlukan pertolongan !
saya anggap awak mcam adk bradik sy darh !
mama awk pom baek !
mama awk muda lagi kan ~
mcam kwan je !
saya suka keluarga awak !
dy org baek sngt dgan saya ! 
terima kasih ye atas segala-gala nye !

nur amira shuhana + nor irdamelia = kawan sampai bila !!







Tuesday, 8 November 2011

KaWan !


kawan ??
yup ! aku memang ada banyak kawan !
time aq senang lagi lar ramai ~
time susah ?? haha ! hanya yang baek je ade ! :)
kawan yang paling gila-2 time darjah 6

  • tia hassan ( tqah )
  • ainsah 
  • alya
  • aena
  • afifah nadia
  • amieyrah
  • nadhira
  • mila
  • athirah
n sape2 yang aq x ingat sory lar oke !




n apebila naek sklh mnengah msing darh ad kwan baru !
ad yg b'sekolah b'lainan ~
tapi walaupun masing-2 darh ad kwan baru dan b'lainan sklh kita org ttap mcam dulu !
kita org akan outing sma-2 ~
kita org selalu b'hubung melalui FACEBOOK @ PUBLIC !
so kita org akn ttap berKAWAN seperti dulu ~
dan aku juga mengerti kami x akan seakrab seprti dulu-2 ~
aq rindu kan kenangan yang dulu !
kita sering melakukan perkara yang gila-2
kita menyanyi,menari  dan bermaen nusuk-2 dalam koperasi !
kita suka sngat bermaen nusuk-2 n b'maen cerita sal kita ad hati kat sape-2 ~  :*
time tuhs aq x suka ! sbab ...... ad larr ~
haha !
kita org slalu msuk lwat klaz tmbahan ! tapi ckgu x mrah !
kerna kita org ikan emas cikgu ~ huhu !


saya harap kita akan tetap jadi kawan sampai bila-2 !
biar pom kita terpisah jarak jauh tapi hati kita akan tetap dekat !

sMiLiNg lipS hEArtS cRy ~



there is no sense of joy but sorrow follow
and now i learn to understand what is truly life :)
lost his soul as if no successor who can complement my day
but i will still remember you even though we are separated far
no matter what happens i will never forget the memories of us ~
because it is the most beautiful memories was that i might spend ~~ :)
i hope that there may be a later replacement like you to complete my days i was
bring smiles of happiness and eliminate all the wounds of this smurf
the darker the night og grief
coloring the beauty of life comes as a rainbow of colors
and i don't want for yourself simply coming to grief me ~~ :)